Ambulanceklever gepakt op A7

Redactie

Een 40-jarige man uit Utrecht is zaterdag aan de kant gezet, nadat hij eerst een hele tijd voor en later achter een ambulance die met spoed naar een ziekenhuis in Groningen moest reed. De man verklaarde dat hij voor een bepaalde tijd in Groningen moest zijn en dat het op die manier lekker opschoot, meldt de politie zondag.

De ambulance reed 160 kilometer per uur met zwaailicht en sirene over de linker rijstrook van de A7. De man uit Utrecht reed voor de ambulance en bleef dat continu doen. Omdat het op een gegeven moment bij Gorredijk niet anders kon, moest de man wel naar rechts.

De ambulance haalde de man in, maar werd vervolgens door hem achtervolgd. Agenten wachtten de automobilist op bij Leek. Toen de man de agenten zag, liet hij het gaspedaal los en minderde hij tot de normale snelheid. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie in Brabant maakte woensdag nog bekend hard op te treden tegen zogeheten ambulanceklevers, automobilisten die dicht achter een ambulance gaan rijden om zo sneller door het verkeer te komen. De politie in Midden- en West-Brabant meldde de afgelopen tijd herhaaldelijk meldingen te hebben binnengekregen over ambulanceklevers.

Met de ambulancedienst en de centrale meldkamer is daarom afgesproken de ambulanceklevers voortaan direct aan de kant te zetten en beboeten. Als dat niet lukt, wordt de eigenaar van de wagen opgespoord aan de hand van het kenteken.

Ambulanceklevers zorgen volgens de Brabantse politie voor gevaarlijke situaties. Ambulances zien zich door de klevers gedwongen langzamer te gaan rijden, en dat kan levens kosten.