Opnieuw voertuigen beschoten rond Rotterdam

Redactie

Opnieuw zijn op verschillende snelwegen rond Rotterdam voertuigen beschoten. Van vier voertuigen sneuvelden zaterdag ruiten, meldt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zondag. Het aantal aangiften van beschoten voertuigen is hiermee opgelopen tot 23.

De eerste auto die zaterdag werd beschoten, reed op de A13 bij de afslag naar vliegveld Zestienhoven. Vervolgens sneuvelden ruiten van voertuigen op de A4 bij het Beneluxplein, de A29 net ten zuiden van Rotterdam en op de A20 bij Rotterdam Alexandrium.

Niemand raakte gewond. Wel zat in de eerste auto die onder vuur werd genomen een baby, die glas over zich heen kreeg. Het kind raakte niet gewond, maar de inzittenden schrokken flink, aldus de woordvoerder.

De beschietingen vonden plaats tussen 16.00 en 20.45 uur. Of sprake is van dezelfde daders als degenen die vorige week zondag toesloegen, wordt nog onderzocht. "Het zou kunnen, maar het zou ook kunnen gaan om kopieergedrag", zegt de woordvoerder.

Vorige week zondag werden op de A13, A12 en A16 auto's beschoten. Op de Stadhouderskade in Rotterdam werd daarnaast een zijruit van een bus kapotgeschoten. Ook zondag raakte niemand gewond en sneuvelden alleen wat ruiten. Vrijdag hadden zich bij de politie 32 getuigen gemeld en hadden negentien automobilisten aangifte gedaan.