Verhoek: "Humor van in blijven zien"

Olga Kroeders

Wesley Verhoek blies eerder deze week een transfer naar Nottingham Forest af. De ADO Den Haag-aanvaller miste het juiste gevoel bij de Engelse club.

Verhoek was naar Engeland afgereisd en hoefde alleen maar zijn jawoord te geven om de transfer af te ronden. "Er was een afspraak dat ik weg zou kunnen als het voor mijn gevoel niets was", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Het werd mij al snel duidelijk dat dit het geval was. De klik was er niet, en ik had het gevoel dat dat over een langere periode niet zou gaan veranderen. Ik moet doen waar ik mij zelf prettig bij voel, en het afzien van de overstap was in mijn ogen de juiste beslissing."

Forest was erg teleurgesteld over de keuze van Verhoek. "Ik heb met veel mensen binnen de club gesproken, onder anderen met Steve McClaren. Die was teleurgesteld. Hij zag in mij een sleutelspeler en wilde mij belangrijk maken. Toch kon hij respect opbrengen voor mijn keuze. Vervolgens heb ik gesproken met sportpsycholoog Bill Beswick. In die gesprekken zag ik mijn keuze bevestigd. Daar was ik wel blij mee, dat een professional mij begreep en steunde."

De rechtsbuiten is niet bang voor reacties nu hij weer terugkeert bij ADO Den Haag. "Als het bij iemand anders was gebeurd, had ik er zelf ook een geintje over gemaakt. Ik moet er toch ook de humor van in blijven zien", aldus Verhoek.

Door de afgeketste transfer van Verhoek is de terugkeer van Ali Boussaboun naar Den Haag voor de baan. Volgens De Telegraaf stond de aanvaller bovenaan het lijstje met vervangers van Verhoek.