[Upd]Boze dorpelingen kapen domeinnaam waterschap

Djeez

Het waterschap Hunze en Aa's in Veendam is woest op de makers van de website www.hunzeenaas.com. Op deze website doen woedende dorpsbewoners een boekje open over het waterschap. Hunze en Aa's is hier niet blij mee en eist dat de site uit de lucht wordt gehaald.

"Als je niet goed leest denk je dat je op de officiële website van het waterschap zit", klaagt secretaris-directeur van Hunze en Aa's Harm Küpers. "Mail je naar info@hunzeenaas.com dan komt dat niet bij het waterschap aan."

Hunzeenaas.com is gemaakt door inwoners van de Drentse en Groningse dorpen Kiel-Windeweer, Eexterveenschekanaal en Bareveld. Zij zijn al jaren in een juridische strijd met het waterschap verwikkeld omdat ze vinden dat Hunze en Aa's stukken land van hen heeft ingepikt. Omdat het waterschap weigert hier een cent voor te geven of het land terug te geven, doen de dorpelingen hun beklag op hun eigen website.

Update 13.25 uur
Het bericht over de 'domeinnaamkaping' heeft de tongen goed losgemaakt. FOK!ker freako, die kennis van dergelijke zaken heeft, werpt echter een ander licht op de zaak. "Er wordt voor delen geen vergoeding betaald, voor andere delen wel (€50/m2)", schrijft hij in een reactie op het forum. "Maar dat vinden de eigenaren te laag. Gewoon onteigening dus."

Hierop is de volgende reactie ingezonden door een anonieme betrokkene, van wie de naam bij de redactie bekend is:

"De herinrichtingswet is door de Dienst Landelijk Gebied (DLG) misbruikt om het kanaal van de aanwoners vanwege 'Turf naar Toervaart' en het onderhoud te reguleren. Grond is door Waterschap gevraagd en zij hebben dit toebedeeld gekregen. De geboden vergoeding was niet meer dan een 'schijntje'."

"Door te procederen hebben de betreffende bewoners dit bedrag via eigen taxaties en van een door de rechtbank aangewezen makelaar uitgevoerd, weten op te krikken. Let wel: vonnis is nog niet uitgesproken. Het Waterschap heeft dus niet 50 euro per meter geboden!"

"Het Waterschap procedeert voor een lager bedrag. Zij houden vast aan agrarische normen voor particulier bezit!? Deze grond heeft men niet nodig voor onderhoud. Dit is voor de rechtbank reeds verklaard. Onderhoud moeten de bewoners zelf uitvoeren. De beschoeiing ligt een meter in het water en wordt vanaf datzelfde water onderhouden zoals het ook geplaatst is. Men wil het doodgewoon 'hebben'."

"Vijf bewoners zijn aangewezen door de DLG als 'proefkonijnen' voor de rechtbank. Het resultaat dat zij behalen is bepalend voor de rest. Bewoners verliezen kostbare grond aan de voorzijde van hun perceel en komen voor zeer hoge juridische kosten te staan om hun bezit te verdedigen. De rest van de bezwaarmakers kunnen achterover leunen en hebben geen kosten. Dit is Nederland anno 2011", besluit dit 'waterschapsslachtoffer'.