OnLive volgende maand in Europa

Redactie

De spelservice OnLive is vanaf 22 september beschikbaar in Groot-Brittannië. Andere Europese landen volgen later dit jaar. De dienst maakt het mogelijk games die normaal in de winkel liggen via een breedband internetverbinding naar televisies, pc's en tablets te streamen.

Voor OnLive is geen abonnement nodig. Spelers kunnen gamepakketten of losse spellen kopen. Daarnaast is het mogelijk games te huren via het netwerk. Het enige wat je nodig hebt is een internetconnectie die het liefst een beetje snel is om vertragingen te voorkomen. Als je OnLive wilt spelen op de TV, dan heb je daar een speciale decoder voor nodig en eventueel een gamepad.

De internetdienst is al beschikbaar in de Verenigde Staten. Daar zijn meer dan honderd games beschikbaar. Recensenten zijn echter niet tevreden. Zij klagen vooral over een vertraging tussen de besturing en het beeld op het scherm.

Daarnaast kent OnLive concurrentie in de vorm van Gaikai. Sinds begin dit jaar is deze concurrent beschikbaar in enkele landen, maar nog niet in Nederland. GaiKai richt zich momenteel op de Aziatische markt, maar wil wel uitbreiden.


OnLive volgende maand in Europa