ING-zaklamp brandgevaarlijk

Peter (pberends)

ING heeft in een persbericht en in brieven aan klanten gemeld dat de door hen geleverde solar zaklampen brandgevaarlijk kunnen zijn.

"De solar zaklamp is in de periode 1 september 2010 tot en met 31 januari 2011 ingezet als cadeau bij diverse spaaracties van de ING. Uit extern onderzoek is gebleken dat de zaklamp niet goed werkt. De batterij kan tijdens het opladen oververhit raken en in het uiterste geval openbarsten. Dit kan brandgevaar opleveren", aldus Nederlands grootste bank.

Klanten moeten de zaklamp uit voorzorg dringend ontladen. De zaklampen kunnen volgens de bank ingeleverd worden bij gemeentelijke afvalpunten. ING compenseert gedupeerde consumenten: "Klanten die hebben meegedaan aan een spaaractie, waarbij de solar zaklamp als cadeau is ingezet, worden met een brief geïnformeerd en ontvangen een vervangend cadeau."

ING blundert wel vaker met cadeau's. In april riep de bank oranje knuffelleeuwen terug, omdat een lampje in de leeuwen kan losraken, waarna kinderen zouden kunnen stikken in kleine onderdelen.


ING-zaklamp brandgevaarlijk (Beeld: ING)