Akkoord tussen Ajax en Bergkamp/Jonk lijkt ver weg

Peterselieman

Ajax is er nog niet in geslaagd een akkoord te bereiken met Dennis Bergkamp en Wim Jonk. De Amsterdammers zijn geschrokken van de hoge salariseisen van het duo.

Bergkamp en Jonk moeten bij Ajax de opvolgers worden van hoofd opleiding Jan Olde Riekerink, die in juni is vertrokken. De twee oud-spelers van Ajax en Inter zijn al aan de slag gegaan, maar dat doen ze nu op basis van hun vorige contracten als jeugdtrainers. De aanstelling als hoofd opleiding moet officieel nog worden afgerond.

Volgens Voetbal International vragen Bergkamp en Jonk een veel hoger salaris dan Olde Riekerink, die 150.000 euro per jaar verdiende. Het nieuwe tweetal vraagt ieder een half miljoen euro. Ajax wacht met een vervolggesprek totdat de Raad van Commissarissen terug is uit Barcelona, waar het een gesprek met Johan Cruijff heeft.

Cruijff is degene die heeft voorgesteld om Bergkamp en Jonk de verantwoordelijkheid te geven over de jeugdopleiding. Bij het voordragen van een nieuwe algemeen directeur kwam Cruijff al in aanvaring met de vier andere leden van de RvC. Tscheu La Ling werd daardoor aan de kant geschoven als mogelijke opvolger van Rik van den Boog.