Mutu international af na avondje stappen

Michel (methodmich)

Adrian Mutu hoeft niet meer op een uitnodiging voor het Roemeense nationale elftal te rekenen. De vedette, die in zijn loopbaan regelmatig in opspraak kwam, werd door bondscoach Victor Piturca gestraft wegens het overtreden van de interne gedragsregels.

De 32-jarige Mutu besloot deze week een avondje op stap te gaan met ploegmaat Gabriel Tamas. Het duo arriveerde pas om middernacht in het hotel, terwijl de twee zich al om tien uur hadden moeten melden. Voor trainer Piturca was daarop de maat vol. De twee hoeven zich nooit meer bij de nationale ploeg te melden.

"Ik weet niet wat ze deden toen ze weg waren, of ze gedronken hebben of niet. Maar ze hebben de regels overtreden. Mutu en Tamas worden niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg. Ze hebben zich niet gehouden aan de afspraken en daarmee is het afgelopen", aldus de bondscoach. "Bij mij zijn de regels streng, en dat hadden ze moeten weten. Het doet me pijn, want we verliezen twee spelers van waarde."

Mutu, die tegenwoordig onder contract staat bij het Italiaanse Cesena, speelde zeventig interlands voor Roemenië. Daarin scoorde de voormalig speler van onder meer Internazionale, Parma, Chelsea, Juventus en Fiorentina 32 keer. Roemenië is in de kwalificatiereeks voor het WK 2014, die volgend jaar start, één van de tegenstanders van Nederland.