Nintendo leert van fouten

koei

De tegenvallende verkoop van de Nintendo 3DS ziet Nintendo als een wijze les voor de aankomende Wii U. Zo wordt de nieuwe spelcomputer direct voorzien van grote titels en uitgebreide online mogelijkheden.

Het ontbreken van deze mogelijkheden bij de lancering van de 3DS zou volgens Nintendo of America-directeur Reggie Fils-Aime de belangrijkste reden voor het falen zijn geweest. Dat schrijft schrijft het gameweblog MTV Multiplayer.

"Het succes van een spelcomputer hangt af van de games. De Nintendo 3DS krijgt dit najaar bekende titels als Super Mario 3D Land, Starfox en Mario Kart 7. Met grote games en betere online mogelijkheden, zoals de vernieuwde eShop en Nintendo Videoservice, denken we de grootste problemen rond de Nintendo 3DS te hebben opgelost", zegt Reggie Fils-Aime in gesprek met MTV.

De opvolger van de Nintendo Wii krijgt een aanraakschermcontroller en meer rekenkracht waardoor ook HD-beelden kunnen worden getoond. De spelcomputer moet volgend jaar op de markt komen.

De Nintendo 3DS wordt vrijdag dertig procent goedkoper. Nintendo neemt die stap door tegenvallende verkoopcijfers van de draagbare spelcomputer. Door de lagere prijs en een aantal grote games moet de verkoopverwachting van dertien miljoen verkochte 3DS-computers voor maart 2012 alsnog worden gehaald.


Nintendo leert van fouten