Renshaw definitief naar Rabobank

Olga Kroeders

Mark Renshaw rijdt de komende twee jaar voor Rabobank. De Nederlandse wielerploeg maakte de komst van de 28-jarige Australiër vandaag bekend. Renshaw komt over van HTC-Highroad dat na dit seizoen wordt opgedoekt. De afgelopen jaren trok hij bij die ploeg met veel succes de sprint aan voor Mark Cavendish. Geruchten over de deal doken gisteren op.

Renshaw gaat bij Rabo Theo Bos ondersteunen, maar krijgt ook de kans om voor zijn eigen kansen te rijden. Volgens technisch directeur Erik Breukink benaderde de nieuwe aanwinst Rabobank zelf. "Dat zegt veel over de waardering die renners hebben voor onze ploeg."

Theo Bos is dolblij met de komst van Renshaw. "Mark is de beste sprintvoorbereider ter wereld. De samenwerking met Mark gaat mij ook verder helpen in mijn ontwikkeling." Ook Renshaw is positief over zijn overstap. "Nu ga ik proberen sommige van de grootste wedstrijden zelf te winnen. Rabobank is een van de meest professionele ploegen met een solide structuur, zodat ik mijn doelen kan nastreven."