Drietal de cel in voor ontvoering Monster

Redactie

Drie mannen uit Monster zijn woensdag veroordeeld tot celstraffen tot 21 maanden voor het ontvoeren van twee jongens van 17 en 18 jaar. Ook moeten zij alle drie 3500 euro schadevergoeding betalen aan de twee slachtoffers. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald.

Het trio had ruzie met een van de slachtoffers. Begin februari dwongen zij hen onder bedreiging van een vuurwapen een auto in te stappen en hun telefoons af te geven. De twee werden naar een afgelegen duingebied gereden, waar het oudste slachtoffer een bos in moest lopen.

Bij een kuil van een bij twee meter moest het slachtoffer knielen en kreeg hij een pistool op zich gericht. De 22-jarige verdachte en twee 20-jarige verdachten zeiden dat hij het de volgende keer niet zou overleven, waarna ze het slachtoffer lieten gaan. Het vuurwapen bleek later echter een niet van echt te onderscheiden balletjespistool.

Een van de 20-jarige verdachten kreeg met 21 maanden de hoogste gevangenisstraf. Naast de ontvoering stond hij ook terecht voor bedreiging via Hyves en voor het telen van wiet. De anderen kwamen er af met celstraffen van twaalf en vijftien maanden. De opgelegde straffen zijn lager dan het OM had gëeist.