Wenger: "Ryo is als een nieuwe aankoop"

Olga Kroeders

Arsenal-manager Arsène Wenger is vol lof over zijn vleugelspeler Ryo Miyaichi. De Japanner maakt dit seizoen deel uit van de selectie van de Franse coach.

Op de officiële website van de Londenaren laat Wenger weten dat hij erg blij is dat Miyaichi voor komend seizoen speelgerechtigd is voor Arsenal. "Ik ben erg gelukkig dat hij eindelijk in Engeland mag voetballen", aldus Wenger. het was lange tijd de vraag of Miyaichi in aanmerking kwam voor een werkvergunning.

Vorig seizoen werd Miyaichi door Arsenal overgenomen van zijn Japanse college-club. Omdat niet iedere speler direct in aanmerking komt voor een werkvergunning boodt Feyenoord de rappe buitenspeler onderdak. Tijdens het halve seizoen in de Eredivisie maakte Ryo veel indruk.

"Hij was daar erg succesvol en heeft veel progressie geboekt", aldus een dankbare Wenger. "Dit voelt bijna als een nieuwe aankoop. Ryo is een natuurtalent." Komend seizoen mag de pas 18-jarige Miyaichi proberen een vaste plek in het elftal van Wenger te veroveren. Feyenoord had tevergeefs de hoop dat de Japanner nog een jaar in Rotterdam kon blijven.