Van Dijk: "Ik ben fit, waarom niet?"

Olga Kroeders

FC Utrecht baarde opzien door de 42-jarige doelman Rob van Dijk aan te trekken. De keeper had eigenlijk al een punt achter zijn loopbaan gezet.

Omdat FC Utrecht de afgelopen transferperiode Michel Vorm en Khalid Sinouh zag vertrekken naar respectievelijk Swansea City en PSV, was de spoeling dun. Zeker omdat reservekeepers Erik Cummins (hersenschudding) en Roberto Fernández (meniscus) uit de roulatie zijn.

Hierdop besloot de clubleiding van FC Utrecht direct actie te ondernemen. De club speurde al naar een "ervaren tweede keeper die de jonkies kan begeleiden" voordat de keeperscrisis een feit was. "Die rol ligt me. Net als bij Feyenoord. De jonkies het nodige meegeven en zelf lekker doortrainen. Een mooie combinatie", aldus Van Dijk tegen Algemeen Dagblad.

Volgens de routinier is zijn verblijf bij FC Utrecht de laatste actieve daad in de voetballerij. "Dit is mijn laatste klus als profkeeper... écht." Om er ongevraagd aan toe te voegen: "Ik weet het, dat riep ik de laatste vijf, zes jaar natuurlijk wel vaker. Maar nu voelt het écht zo."