Persona 2 dit jaar in Europa

Redactie

Persona 2: Innocent Sin verschijnt nog dit jaar in Europa. Naast de normale versie wordt ook een verzameleditie op de markt gebracht. Dat heeft game-uitgever Ghostlight dinsdag bekendgemaakt. Het rollenspel voor de PSP verscheen in april dit jaar in Japan. Daar ging Persona 2: Innocent Sin grofweg honderdduizend keer over de toonbank.

Persona 2: Innocent Sin speelt zich af op een middelbare school. Scholieren krijgen via een mysterieus medaillon toegang tot een andere dimensie. Daar moet de strijd worden aangegeven met zogeheten personas, voordat zij de wereld binnendringen en de stad op stelten zetten.

Dat de uitgever besluit een game voor de PSP naar Europa te brengen, is opvallend. Waar spellen voor de PSP in Japan nog erg populair zijn, valt de gameverkoop in Europa en de Verenigde Staten zeer tegen. Vooral het illegaal downloaden van games zou hiertoe bijdragen.

Sony hoopt volgend jaar met de opvolger van de PSP, de Playstation Vita, een punt te kunnen zetten achter problemen met piraterij. Wanneer Ghostlight Persona 2: Innocent Sin precies wil uitgeven, is nog niet bekend.


Persona 2 dit jaar in Europa