Game of the Decade-toernooi - Dag 25

koei

Vandaag dag 25 van de Game of the Decade-competitie. Welk van de onderstaande games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Call of Duty
Deze first person shooter gemaakt door Infinity Ward speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. De game verscheen exclusief voor pc en werd erg positief ontvangen. De serie heeft vele opvolgers en uitbreidingen gekregen, waarbij delen die door Infinity Ward werden gemaakt altijd het positiefst ontvangen werden.

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King
Het achtste deel in de Dragon Quest-serie heeft als ondertitel Journey of the Cursed King en is exclusief voor PlayStation 2 verschenen. Het character design werd onder andere verzorgd door Akira Toriyama, die bekend is van de Dragon Ball Z-serie.

Guild Wars
Guild Wars is een online multiplayer RPG die zich typeert door het feit dat er in tegenstelling tot populaire MMORPG's als World of Warcraft en EVE Online geen maandelijks bedrag betaald hoeft te worden maar dat men onbeperkt kan spelen na het kopen van de game in de winkel.

Mafia
Mafia speelt zich af in die tijd in de fictieve stad Lost Heaven. In deze stad worden de straten geregeld door de twee grote maffia families. De hoofdpersoon, Tommy Angelo, raakt toevallig betrokken bij de machtige Salieri familie.

Overclocked: A History of Violence
In de game speel je een psychiater die in de gedachten van zijn patiënten probeert te kruipen. Hierdoor beland je in een psychologische thriller waarbij de grens tussen herinneringen, dromen, fantasieën en realiteit vervaagt. De game zal een diep verhaal kennen met de sfeer en opbouw als die van de film Memento.

Saints Row 2
De grappige tegenhanger van GTA. Saints Row 2 gaat vooral om humor, geweld, foute auto's en nog foutere personages. Waar GTA vooral een serieuse ondertoon had, was Saints Row 2 compleet over de top. Dat zag je terug in alles; van het creeëren van je personage tot de muziek uit je speakers.

Tekken 5
Tekken 5 is een vechtspel met een heel nieuwe vechtsysteem met customizable characters, die aangepast kunnen worden door geld te verdienen met gevechten. Het spel verscheen in 2005 voor PlayStation 2.

Virtua Tennis: World Tour
Deze Virtua Tennis game was exclusief voor Sony's PSP. Je kon onder andere spelen met Juan Carlos Ferrero, Roger Federer, Venus Williams, Andy Roddick en natuurlijk niet te vergeten Maria Sharapova. Je kon met maximaal vier spelers online spelen en tegen elkaar dubbelen.