Game of the Decade-toernooi dag 24

koei

Vandaag dag 24 van de Game of the Decade-competitie. Welk van de onderstaande games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games. Gisteren was het wederom geen spannende strijd. Grand Theft Auto: San Andreas kreeg een enkeltje naar de volgende ronde van het toernooi.

Burnout Paradise
Het vijfde deel in de raceserie waarbij schade toe doen net zo belangrijk is als op tijd finishen. Burnout Paradise was veel vrijer opgezet in een stad waar je allerlei dingen kon doen en op een willekeurig kruispunt aan een race kon beginnen.

Donkey Kong Jungle Beat
Een platformgame die je niet met een controller speelt, maar met een trommel. Donkey Kong Jungle Beat zorgde ervoor dat de trommels van Donkey Konga ook in een niet-muziekgame gebruikt konden worden en zorgde daardoor voor een innovatieve en geslaagde platformer, die helaas wel wat kort was. Het spel heeft een remake gehad voor Wii waarin het spel zonder bongo's te spelen is.

Grand Theft Auto: Vice City
Volgens sommigen de beste GTA uit zijn reeks. In de game speel je Tommy Vercetti die net uit de gevangenis is ontsnapt. Hij komt gelijk in een aantal vreemde situaties terecht waarna zijn opmars naar de top begint. Rockstar bracht humor, geweld, hoertjes en geld naar een heel ander niveau met deze game.

Machinarium
In Machinarium is het de bedoeling dat je een robotje, dat in stukken op een vuilnishoop terecht is gekomen, helpt om de weg terug te vinden naar de stad om daar zijn vriendinnetje te redden. De prachtige handgetekende achtergronden en ingewikkelde puzzels leverden het spel hoge reviewscores op.

Operation Flashpoint
Een realistische militaire shooter waarin je als soldaat een uit de hand gelopen conflict tijdens de Koude Oorlog beleeft. Je kunt in de singleplayer op enorme eilanden met talloze vlieg- en vaartuigen spelen, maar ook online in modes als Deathmatch, Capture the Flag of coöperatief. Het spel heeft later meerdere uitbreidingen en een vervolg gekregen.

S.T.A.L.K.E.R.
In de zone rondom Tsjernobyl gaat de stalker op zoek naar artefacten, terwijl hij ook probeert uit te zoeken waarom er mensen in zielloze zombies zijn veranderd. Het spel heeft meerdere uitbreidingen en een vervolg gekregen.

Team Fortress 2
Deze vrolijke tactische shooter is samen met Half-Life 2 Episode Two en Portal verschenen in de Orange Box. Het was een extraatje dat vervolgens lange tijd veel online gespeeld is. Het spel is sinds kort gratis te downloaden via Steam.

Virtua Fighter 5
Vijfde deel in de vooral in Japan erg populaire vechtserie. In dit deel is het ook mogelijk om met in-game geld je vechter te 'pimpen'. Het spel was een launchgame voor de PlayStation 3 en op een gamecrew-game-avondje versloeg koei alle aanwezige mannen in deze game, zonder enige ervaring met de Virtua Fighter-serie.