Domenicali: "Alonso beter dan Schumacher"

Peterselieman

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali heeft weer eens zijn bewondering getoond voor coureur Fernando Alonso. De Spanjaard rijdt sinds vorig seizoen in Italiaanse dienst en is volgens Domenicali in een aantal opzichten beter dan Michael Schumacher die in het verleden vijf wereldtitels pakte voor Ferrari.

"Voor mij is Fernando op dit moment de beste coureur in de Formule 1. Ik zie veel gelijkenissen met Michael Schumacher. In sommige opzichten is Fernando zelfs nog beter. Zo heeft Fernando zich erg snel aan het team weten aan te passen en zich als leider opgeworpen. Hij was hierin veel sneller dan Michael, die hier even wat tijd voor nodig had," zei Domenicali tijdens de zomereditie van het Wrooom-evemenent.

Ook over coureur Felipe Massa is hij nu tevreden. "Felipe heeft de afgelopen drie races veel vooruitgang geboekt en ik weet zeker dat hij een goed tweede deel van het seizoen kan rijden. Felipe is kalm gebleven en weet hoe hij het maximale uit zichzelf moet halen. Hij is erg snel over één ronde, maar moet misschien nog iets consistenter worden in de races. We vinden het erg belangrijk dat Felipe het goed blijft doen, aangezien hij nog zeker anderhalf jaar voor ons zal rijden."