Dirty Dancing krijgt een remake

René (MrManiak)

De filmklassieker Dirty Dancing krijgt een nieuw jasje. Dit heeft Lionsgate gisteren bekend gemaakt. Ook is er al een regisseur aangewezen, namelijk Kenny Ortega.

De oorspronkelijke 'coming of age'-film uit 1987 met de in 2009 overleden Patrick Swayze gaat over een zinderende maar verboden liefde tussen een dansleraar en zijn leerlinge. Mede door de Oscar-winnende soundtrack en rite song (I've Had) The Time Of My Life is de film nog steeds voor velen een zeer geliefde film.

De remake zal nieuwe tracks en nummers uit de jaren '60 bevatten, samen met vernieuwde composities van de oorspronkelijke film. Regisseur Kenny Ortega, bekend van de Michael Jackson-concertdocumentaire This Is It, zal aan het roer staan van de vernieuwde versie van de dansklassieker. Woordvoerder Joe Drake van Lionsgate is erg blij met de vorderingen.

"Het is geweldig om te zien dat een film na 25 jaar nog steeds zoveel liefde krijgt van de fans. Wij denken dat de timing niet beter kon zijn om dit verhaal te moderniseren en we zijn blij dat we Kenny Ortega aan het hoofd hebben staan", aldus Drake.

Dirty Dancing is de meest recente oude dansfilm die een remake krijgt. In october zal de veel vertraagde film Footloose met Kenny Wormald en Julliane Hough gaan draaien. Eerder werd de bekende dansmusical Fame ook herzien, wat in 2009 een enorme flop bleek te zijn.