'Pirelli gebruikt harde banden niet meer'

Peterselieman

Bandenfabrikant Pirelli zal dit Formule 1-seizoen waarschijnlijk geen gebruik meer maken van de harde banden. De Italiaanse rubbermaker liet al weten in de komende drie races geen harde banden te gebruiken en zal volgens motorsportbaas Paul Hembery dit in de rest van het seizoen waarschijnlijk ook niet meer doen.

"Ik denk niet dat we de harde compound terug gaan zien. Ik denk dat de band te hard is en dat de mediumband bewijst goed genoeg te zijn voor de zware circuits die nog gaan komen," zei Hembery die er aan toevoegt dat de hardste band volgend jaar zal verdwijnen en dat er tussen de zachte en mediumband een nieuwe compound toegevoegd zal worden. Naar de races zullen ook dan weer verschillende compounds mee worden genomen.

Hembery is tevreden over de rentree van Pirelli in de Formule 1. "Het Pirelliteam heeft fantastisch werk verricht. We hadden maar een kleine kans om er echt helemaal klaar voor te zijn. We konden weinig met de teams testen en met alle beperkingen in acht genomen denk ik dat we een geweldig product afgeleverd hebben en bijdragen aan het spektakel."