Game of the Decade-toernooi - Dag 22

koei

Vandaag dag 22 van de Game of the Decade-competitie. Welk van de onderstaande games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games. Grand Theft Auto IV was de grote winnaar van gisteren en zal in de volgende ronde terugkeren.

Burnout 2: Point of Impact
Netjes rijden is in de race-game Burnout 2: Point of Impact net zo belangrijk als het tegen je tegenstanders aanrijden en mooie crashes te veroorzaken. Je kan onder andere ook rondrijden in Los Angeles, New Mexico en de Rocky Mountains. Het spel is voor PlayStation 2, Xbox en GameCube verschenen.

Disgaea: Hour of Darkness
Turn-based strategy RPG. De koning van de Netherworld is dood en demonen strijden om de macht. De zoon van de koning wordt na twee jaar wakker en probeert de troon terug te veroveren. Het spel is exclusief voor PlayStation 2 verschenen.

LEGO: Star Wars
Luke, Obi Wan en R2D2. In deze game met LEGO-blokjes zijn ze allemaal present. Speel het verhaal uit Star Wars na met LEGO-figuurtjes. Met LEGO kun je alles bouwen, dus ook een game en allerlei dingen in de game, als je maar de juiste LEGO-blokjes hebt. Het spel heeft een goed geintegreerde co-op modus.

Lost Odyssey
In dit tweede project van de studio Mist Walker speel je de rol van Kaim, die veroordeeld was tot het leven van 1000 jaar in zijn huidige wereld. Hij weet niks van zijn verleden of van zijn toekomst. Als speler zul je Kaim meemaken tijdens vele van de levens die hij lijdt. Je zult zijn families zien, hoe hij meermalen verliefd wordt en geen conflict uit de weg gaat. Dit alles in een wereld waarin de mensheid langzaam de beschikking krijgt over duistere magische krachten.

Odin Sphere
Odin Sphere is een sprookje dat je gaandeweg wordt verteld, gezien door de ogen van vijf verschillende personages, opgedeeld in vijf verschillende boeken. Je begint als Gwendolyn, een Valkyrie en ook nog eens dochter van de koning, Odin. Gwendolyns zus sterft op het strijdveld, en geeft haar zusje als laatste daad een Psypher, een soort speer die Phozons kan opslaan en uiteraard over krachten beschikt die verder gaan dan die van een gewone speer.

Rome: Total War
In de strategie-game Rome: Total War is het de bedoeling om te overwinnen, heersen en manipuleren in het Romeinse Rijk. Speel met onder meer Grieken, barbaren en Egyptenaren en wordt de nieuwe heerser van het gehele rijk. De game verscheen in 2004 exclusief voor pc en heeft twee uitbreidingen gekregen.

Paper Mario: The Thousand Year Door
Een 2D avontuur waarbij Mario er wederom op uit gaat om princes Peach te redden. Het langverwachte 2e deel in de Paper Mario serie heeft de subtitel The Thousand Year Door gekregen.

Valkyrie Profile 2
Deze game speelt zich honderd jaar voor Lenneth's tale af. Valkyrie Silmeria was vroeger een loyale volgeling van Odin, maar na een conflict maakte Odin een mens van haar. Het mens dat haar geest zou dragen was Alicia, prinses van Dipan. Silmeria's weggestopte bewustzijn wordt later wakker in Alicia waardoor er twee zielen gevangen zitten in een lichaam. Silmeria 'leeft' hierdoor weer en dat is een situatie waar Odin niet blij mee is.