Mancini: "Balotelli is nog erger dan vroeger"

Olga Kroeders

Trainer Roberto Mancini van Manchester City maakt zich zorgen over Mario Balotelli. De Italiaan lijkt zijn kinderachtige gedrag maar niet weg te kunnen stoppen.

De voorbereiding van Balotelli stond weer bol van de incidenten. Tijdens de wedstrijd tegen LA Galaxy werd hij nog voor de rust gewisseld omdat hij een open kans met een hakje proberen te benutten. Even later openbaarde hij zijn ontevredenheid over het leven in Manchester en kreeg hij het op de training aan de stok met Aleksander Kolarov.

"Ik moet elke dag met Mario praten en ik denk dat ik nu een psycholoog nodig heb", zegt Mancini. "Ik weet niet waarom hij de dingen doet die hij doet. Ik ken hem al sinds zijn zeventiende en hij is alleen maar erger geworden."

"We doen allemaal gekke dingen. Dat heb ik gedaan, en jij ook. Maar spelers van deze tijd zijn anders dan twintig jaar geleden. Toen ik een jonge speler was, was ik mentaal sterker dan de spelers nu zijn. We hadden minder geld maar meer honger naar succes."

"Mario is nog jong en ik snap dat hij heimwee heeft, want het is niet makkelijk om op je twintigste zo ver weg van je familie te zijn. Soms ben ik erg teleurgesteld over zijn gedrag en soms begrijp ik het. Maar ik denk dat hij moet begrijpen dat hij zijn gedrag moet verbeteren, voor het team."