E. Koeman mist veel aanvallers tegen VVV-Venlo

Sjors (Sj0rSz)

FC Utrecht begint vanavond de competitie met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Trainer Erwin Koeman heeft te maken met veel afwezige spelers.

Jacob Mulenga, Tommy Oar, Eduoard Duplan, Anouar Kali, Alexander Gerndt, Leon de Kogel en doelman Roberto Fernandez zijn er om diverse redenen niet bij in Venlo. "We missen dus vijf aanvallers", constateerde Koeman op de website van FC Utrecht.

De coach wil niet te lang stil blijven staan met de waslijst aan afwezigen. "We weten hoe de afgelopen weken verlopen zijn en dat de ploeg groeiende is", vindt Koeman. "Maar we moeten er staan, als een team bereid zijn om het samen te doen en ervoor te vechten. Dat past ook bij FC Utrecht. Dat heb ik mijn spelers ook voorgehouden. Ik heb er ook absoluut vertrouwen in. Zonder de realiteit uit het oog te verliezen."

Omdat de selectie van FC Utrecht flink is uitgedund en de club deze zomer ook nog eens van vier - met het aanstaande vertrek van Michel Vorm waarschijnlijk vijf - sleutelspelers verkocht, wil Koeman geen doelstelling uitspreken. "Het is nog te vroeg om te zeggen wat we willen met dit elftal. Bovendien kan er tot eind deze maand ook nog van alles gebeuren op de spelersmarkt."