Korbach: "Heb nog paar maanden te leven"

Sjors (Sj0rSz)

Fritz Korbach heeft nog maar een aantal maanden te leven. Dat schrijft AD Sportwereld vandaag. De kleurrijke trainer van onder andere FC Twente, sc Heerenveen, De Graafschap en Heracles Almelo heeft keelkanker en kan niet meer behandeld worden.

"De boodschap viel me rauw op het dak," liet de 65-jarige voetbaltrainer in een reactie weten. "Juist omdat ik het gesprek met een goed gevoel was ingegaan. Maar het was foute boel, bleek al snel. Het is klaar, zei de arts. Ofwel: ik heb nog een paar maanden."

Toch probeert Korbach, ondanks het heftige nieuws, de zaken te relativeren. Dit doet hij aan de hand van zijn typerende humor. "Magere Hein is in mijn broekzak gekropen, maar ik ga proberen hem eruit te tillen en hem eigenhandig de nek om te draaien. Het is nu man tegen man. Ik heb voor mezelf afgesproken dat ik alles uit de kast haal om het noodlot af te wenden."

Daarnaast gaat Korbach ook nog met de behandelende artsen om de tafel zitten. Misschien kan er toch nog een oplossing gevonden worden. "Proberen kan altijd. Er zijn wel grotere wonderen gebeurd. Wat dat betreft is het net de voetballerij. Ik sta met 2-0 achter, de uitgangspositie is beroerd, er is niet lang meer te spelen, maar misschien dat ik in blessuretijd nog een hattrick weet te scoren."

Korbach promoveerde in het verleden vijf keer naar de Eredivisie. Toch is de Duitser geen recordhouder. Frans Körver slaagde er namelijk in om zes keer naar het hoogste voetbalniveau te promoveren.


Korbach: "Heb nog paar maanden te leven" (Foto: Pro Shots)