Young en Stepanek verrassen in Washington

Redactie

Donald Young en Radek Stepanek hebben voor verrassingen gezorgd door de halve finale van het ATP-toernooi in Washington DC te bereiken. Young was in twee sets te sterk voor Marcos Baghdatis, de nummer zeven van de plaatsingslijst: 6-3, 7-6 (4). Stepanek was met tweemaal 6-4 Fernando Verdasco (5) de baas. De twee ongeplaatste spelers treffen elkaar bij de laatste vier.

Voormalig supertalent Young had tegen Baghdatis vrijwel direct de overhand. De eerste servicegames van de Amerikaan waren nog wat wankel, maar al snel bleef hij gemakkelijk overeind. Bovendien brak hij zijn tegenstander en die voorsprong gaf hij niet meer uit handen.

Baghdatis begon echter goed aan het tweede bedrijf, liep uit naar 3-0, maar leverde twee servicebeurten op rij in. De Cyprioot brak echter nogmaals en kreeg bij een 6-5 voorsprong zelfs drie setpunten op de opslag van Young. De Amerikaan serveerde die kansen weg, maar gaf in de tiebreak een aantal keer een voorsprong uit handen. Uiteindelijk serveerde hij de tiebreak en de partij vanaf 5-4 uit.

Stepanek kende tegen Verdasco een vroege break en dat leverde hem de eerste set op. De Spanjaard rechtte in de tweede set echter de rug en pakte zelf een vroege break. Dat niveau kon hij niet volhouden, waardoor de Tsjech terugkwam in de partij en met een nieuwe servicedoorbraak de wedstrijd besliste.

De andere kwartfinales worden later vrijdag gespeeld. Daarin staan respectievelijk Gaël Monfils en Janko Tipsarevic en Viktor Troicki en John Isner tegenover elkaar.