Brit uitgeleverd voor doorzeven woonwagen

Redactie

Een man die wordt verdacht van betrokkenheid bij een fatale schietpartij in een woonwagenkamp in Breda is dinsdag door de Britse autoriteiten uitgeleverd aan Nederland. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Breda vrijdag. Bij de schietpartij kwam vorig jaar een 12-jarige jongen om het leven.

De rechter-commissaris van de rechtbank in Breda heeft vrijdag bepaald dat de 29-jarige man uit Leeds voor in ieder geval nog twee weken mag worden vastgehouden. De Brit werd eerder dit jaar op basis van een Europees aanhoudingsbevel in Leeds aangehouden. Hij zat al in de gevangenis voor een ander geweldsmisdrijf.

Bij het schietincident in het kamp aan de Rijnauwenstraat op 14 juli vorig jaar werd diverse malen met onder meer automatische wapens geschoten. De woonwagen waarin de jongen lag te slapen werd met kogels doorzeefd. Het ging er volgens de politie voor Nederlandse begrippen 'extreem gewelddadig' aan toe.

De politie stelde eerder niet uit te sluiten dat de daders verhaal wilden halen bij de bewoners van de bewuste woonwagen vanwege een zakelijk conflict. Eerder werd een verband gelegd tussen de vader van de jongen en een opgerolde wietkwekerij.

Naast de Brit zijn in de zaak vijf verdachten aangehouden. Op 12 april werden twee Amsterdammers van 22 en 29 jaar en een 43-jarige man uit Almelo aangehouden. De week daarvoor werd, naast de man uit Leeds, ook een 24-jarige Brit in Amsterdam opgepakt. Een 32-jarige man uit Zoetermeer werd begin mei in Marbella gearresteerd.