F1-baas Ecclestone tegen elektrisch racen

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is tegen het elektrisch racen in zijn sport. De Brit vindt dat het elektrisch rijden in de pitstraat gevaarlijk is en vreest dat er mogelijk doden gaan vallen.

Vanaf 2014 worden de huidige 2,4 liter V8-motoren ingeruild voor een 1,6 liter V6-turbokrachtbron. Ook wordt de capaciteit van de batterijen vergroot, waardoor deels elektrisch racen mogelijk wordt en pitstops helemaal elektrisch uitgevoerd moeten worden. "Formule 1 is niet de juiste plaats voor elektrische motoren. Het is hetzelfde als dat balletdansers sneakers dragen. Het is comfortabeler, maar het werkt niet. Het is absoluut ondenkbaar dat we op elektrische motoren door de pits rijden. Mensen kunnen worden gedood omdat ze auto's niet aan horen komen," zei Ecclestone tegen de Daily Express.

FIA-voorzitter Jean Todt krijgt veel kritiek op het voorstel, maar het komt voor een groot deel uit de koker van zijn voorganger. "We kunnen Jean Todt hier niet de schuld van geven, omdat Max Mosley hier de aanzet toe heeft gegeven. Het was het idee van Max en zijn plan wordt nu gepromoot."


Formule 1-baas Bernie Ecclestone tegen elektrisch racen (Foto: Pro Shots)