Ricciardo wil Liuzzi en Virgins verslaan

Peterselieman

Daniel Ricciardo wil dit Formule 1-seizoen proberen om zowel teamgenoot Vitantonio Liuzzi als de beide auto's van Marussia Virgin Racing regelmatig te verslaan. De Australiër maakte in Groot-Brittannië zijn racedebuut voor HRT en heeft tot dusverre een achttiende plaats in Hongarije en twee negentiende plaatsen behaald.

Ricciardo weet dat hij meer ervaring op moet doen voordat hij zijn doelen naar boven bij kan stellen. "Het doel is dat ik continu bijleer. Dit komt wel als ik meer tijd in de auto doorbreng. Als ik er in slaag om mijn beste resultaat te verbeteren of Tonio of de beide Virgins over enkele races weet te kloppen dan zou dat een sterk resultaat zijn. Ik moet de lat hoog leggen, omdat het me in de toekomst zal kunnen helpen. Ik denk dat ik in de laatste races van het seizoen er wel voor moet kunnen gaan."

De Australiër denkt niet dat het makkelijk zal zijn om Liuzzi te verslaan of de dertiende plaats van de Italiaan uit Montreal te verbeteren. "Het resultaat in Canada was zeer goed. Tonio heeft bewezen een goede coureur te zijn en ik denk dat hij lastig te verslaan is. Op Silverstone lag ik ver op hem achter. Ik moet mijn uiterste best doen om voor hem te eindigen en te gaan voor een verbetering van de beste prestatie van het team. Het is een kwestie van erg hard werken."