Mallya prijst prestaties Force India

Peterselieman

Force India-eigenaar Vijay Mallya prijst de recente prestaties van zijn Formule 1-team. De Indiër kende dit seizoen met zijn renstal een stroeve start, maar een zesde plaats van Adian Sutil in Duitsland en een zevende stek van Paul di Resta in Hongarije hebben duidelijk gemaakt dat er veel progressie geboekt wordt.

"Het zijn de resultaten die tellen, dus ik ben erg blij. De ontwikkelingen die wij dit seizoen meebrengen betalen zich uit. De auto wordt beter, is meer competitief en is makkelijker te besturen. De coureurs zijn op en top gemotiveerd en geven duidelijk alles wat ze in zich hebben. In Duitsland was het Adrian en in Hongarije Paul," zei Mallya.

"We hadden wat een rustige start van het seizoen, omdat de eerste ver weg zijnde races een verlenging van de ontwikkelingsperiode waren. Vanaf het Europese seizoen, met name vanaf Monaco, zijn we bijna iedere race vooruit gegaan. Bij de laatste races hebben we ons in Q3 gekwalificeerd, dus dat zegt genoeg."

De komende races worden op de snelle banen van Spa-Francorchamps en Monza gehouden. Mallya verwacht dat de auto er ook hier goed bij zal zitten. Hij refereert hier naar 2009 toen Giancarlo Fisichella op Spa poleposition haalde en in de race tweede werd. Die auto was volgens de Indiër alleen in de rechte lijn snel, de huidige bolide kan op alle fronten meedoen.