Lampard denkt nog niet aan stoppen

Olga Kroeders

Frank Lampard mag dan één van de oudere spelers bij Chelsea zijn, de middenvelder wil zo lang mogelijk doorgaan met voetbal.

De 33-jarige Lampard denkt nog wel enige jaren te kunnen acteren op het hoogste niveau, zo laat hij weten aan Chelsea TV. Toch kan hij zich voorstellen dat sommige spelers van zijn leeftijd wel vroegtijdig hun kicksen aan de wilgen hangen. "Je kijkt soms naar je contract en berekent dan hoe lang je nog denkt te hebben. Ik zou altijd willen verlengen als ik ervan zeker van ben dat ik mijn werk nog steeds goed kan doen."

"Ik begrijp Paul Scholes en Gary Neville overigens wel als ze voelen dat hun tijd erop zit. Ze waren misschien niet zo gelukkig als eerst of ze speelden niet meer zoveel, waardoor ze besloten om met pensioen te gaan." Lampard is er echter van overtuigd dat hij en de 37-jarige Ryan Giggs er anders over denken.

"Naar mijn idee, en waarschijnlijk ook die van Giggs, kan je nog een groot deel van je leven besteden aan je pensioen. We houden ervan wat we doen en mogen van geluk spreken dat we die kans hebben. Daarom zou je zo lang moeten doorgaan als mogelijk is."