Leekens wil Hazard twee duels niet zien

Olga Kroeders

Eden Hazard mag van bondscoach Georges Leekens twee duels niet in actie komen voor het nationale team van België. Het talent van Lille misdroeg zich in juni bij een wissel.

Hazard werd in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije gewisseld door Leekens. De 20-jarige speler negeerde zijn coach volledig en hij ging even later zelfs een hamburger halen terwijl de wedstrijd nog bezig was. Leekens wilde destijds niet op het incident reageren, maar hij heeft nu dus maatregelen genomen.

"Als je jong bent, maak je soms fouten. Maar bij de nationale ploeg zijn er regels en die moeten gerespecteerd worden. We kunnen Hazard goed gebruiken in de volgende wedstrijden, maar iedereen is gelijk voor de wet. Daarom laat ik hem twee duels aan de kant. Met deze sanctie is de zaak voor mij meteen ook afgehandeld", aldus de bondscoach volgens Voetbal International.

Door de sanctie mist Hazard de interlands van België tegen Slovenië (woensdag) en Azerbeidzjan (2 september). De tweede wedstrijd is een EK-kwalificatieduel. Vier spelers uit de Eredivisie hebben een uitnodiging van Leekens gekregen. Jan Vertonghen, Toby Alderweireld (Ajax), Dries Mertens (PSV) en Nacer Chadli (FC Twente) zijn opgeroepen.