Hamilton sluit overgang naar Ferrari niet uit

Peterselieman

Lewis Hamilton sluit niet uit dat hij in de toekomst eens voor Ferrari zal gaan rijden. De Brit heeft in de Formule 1 nu nog een contract met McLaren en heeft momenteel geen plannen om die renstal te verlaten, maar hij sluit het in de toekomst niet uit.

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali wierp onlangs een balletje op in een interview door te zeggen dat de Italiaanse renstal er over nadacht om de wereldkampioen van 2008 in de toekomst eens vast te leggen. Nu hebben de Italianen Felipe Massa en Fernando Alonso voor zich rijden. Laatstgenoemde heeft zich enkele maanden geleden tot 2016 vast laten leggen en heeft niet een erg goede relatie met Hamilton, nadat beiden in 2007 voor McLaren uitkwamen en openlijk met elkaar in de clinch lagen.

"Op dit moment heb ik geen plannen om voor Ferrari te gaan rijden. Het is niet iets waar ik naar verlang of voel dat ik moet doen," zei Hamilton tegen de Spaanse krant AS. "We praten echter wel over een fantastisch team en je weet niet wat er in de toekomst zal gaan gebeuren."

De Brit vindt dat hij door Alonso een betere coureur is geworden. "Alonso is ongelooflijk snel, buitengewoon getalenteerd en heeft enorm veel snelheid. Je weet dat hij altijd alles geeft. Ik heb als coureur zijnde veel van hem geleerd. Ik heb mijn rijden verbeterd toen hij mijn teamgenoot was."