Schumacher: "Ben nu wat relaxter"

Peterselieman

Michael Schumacher stond in zijn vorige Formule 1-leven bekend als een coureur die alle zaken het liefst in eigen hand had. Tegenwoordig kan de Mercedes Grand Prix-coureur wat meer ontspannen met de zaken overweg, maar zijn winnaarsmentaliteit is nog altijd aanwezig.

"Het is een feit dat ik tegenwoordig een stukje relaxter ben dan vroeger het geval was. Ik heb nu veel meer ervaring en weet wanneer het nodig is om me helemaal te focussen en wanneer ik de boel wat losser aan kan pakken," zei de 42-jarige Schumacher die vorig jaar zijn comeback in de Formule 1 maakte na drie seizoenen afwezigheid.

Ondanks dat Mercedes er nog niet helemaal bij zit meldt Schumi dat hij graag nog een zege aan zijn totaal van 91 toe wil voegen. "Dat is wat we nastreven, maar het is een feit dat we er nog niet klaar voor zijn. We moeten ons dus verbeteren en hebben ook stappen genomen om dat voor elkaar te krijgen. Of die stappen zich gaan uitbetalen, zal de toekomst wel uitwijzen," zei hij tegen de krant Express.

Wil de zevenvoudig wereldkampioen races winnen dan moet hij eerst voor teamgenoot Nico Rosberg eindigen, iets wat hij goed mogelijk acht. "Als je wilt winnen, is de eerste stap natuurlijk dat je je teamgenoot verslaat. In de race zitten we doorgaans vrij dicht bij elkaar in de buurt. Puur uit de resultaten blijkt dat wellicht niet, maar ik weet de redenen daarvoor en kan erin berusten. Laten we dus maar afwachten hoe het uitpakt als het zover is."