Sneijder: ''Voetbal behoorlijk populair in China''

Olga Kroeders

Wesley Sneijder is met Internazionale in Beijing voor de strijd om de Supercup tegen stadsgenoot AC Milan. De spelmaker ervaart de populariteit van voetbal in het land.

In Beijing strijden landskampioen AC Milan en bekerwinnaar Internazionale zaterdag om de Supercoppa Italiana. Sneijder is hierdoor voor het eerst in zijn leven in China en dat wekt enthousiasme bij hem op. ''Ik was hier nooit eerder en vind het nu al een mooie ervaring'', zei Sneijder op de officiële website van de Italiaanse grootmacht.

''Ik had niet verwacht dat het voetbal hier zó erg zou leven. Ik heb al ontzettend veel voetbalsupporters gezien. China is een prachtig land waar voetbal behoorlijk populair is'', vervolgt de ex-Ajacied.

Ook Clarence Seedorf, Urby Emanuelson en Mark van Bommel zijn in China present. De landgenoten van Sneijder spelen bij de Rossoneri. ''Ik ben een voetballer en stel mezelf elk keer doelen. Nu wil ik graag de Super Cup pakken, het gevoel van winnen is en blijft lekker. De wedstrijd van zaterdag is de eerste echte grote wedstrijd van het seizoen. We staan er goed op en zullen ons eigen spel spelen'', besluit Sneijder.