Steijn: ''Leuke wedstrijd spelen voor publiek''

Olga Kroeders

Zowel ADO Den Haag zelf als de supporters geloven nog in het halen van de volgende voorronde van de Europa League. In eigen huis moet een 3-0 nederlaag worden weggepoetst.

''Voor het publiek hopen we er een leuke wedstrijd van te maken'', noemt Maurice Steijn één van de doelen van vanavond. Hij laat hiermee doorschemeren dat het erg lastig zal worden de 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd tegen Omonia Nicosia nog weg te werken.

''We gaan er zeker voor, maar als zij eenmaal scoren, moeten wij er vijf maken. Dan weet je dat de competitie-opening zondag thuis tegen Vitesse belangrijker wordt voor ons'', aldus Steijn. Bij ADO houdt men zich vast aan de binnenlandse play-offs voor de Europa League, afgelopen mei. Toen werd de club van toenmalig trainer John van den Brom bijna verrast in de return tegen FC Groningen, terwijl het heenduel met 5-1 was gewonnen. In de Eurborg liep het uiteindelijk nog uit op strafschoppen, die ADO beter nam.

Ook kunnen de Hagenaren zich vasthouden aan FC Utrecht. Vorig seizoen verloor die club in de laatste voorronde van de Europa League de uitwedstrijd bij Celtic met 2-0, maar werd een week later in eigen huis een 4-0 zege op het scorebord gezet en konden de Domstedelingen alsnog naar de groepsfase.