Krajicek in zee met Nederlandse coach

Peterselieman

Tennisster Michaëlla Krajicek zal voorlopig in zee gaan met de Nederlandse coach Eric van Harpen. Dit doet ze op aanraden van haar halfbroer Richard. De coach werkte in het verleden met sterren als Arantxa Sánchez Vicario, Conchita Martinez, Patty Schnyder en Anna Kournikova.

Van Harpen is al de derde coach van Krajicek dit jaar. In maart brak ze met fitnesstrainer Allistar McCaw met wie ze ook een relatie had. Vervolgens had ze een samenwerking met Marian Laudin, maar deze werd na een maand al weer beëindigd. Daarna trainde de jongste Krajicek met haar halfbroer Richard, totdat Van Harpen in beeld kwam.

Qua tennis beleeft Misa een lastig seizoen. De nummer 173 van de wereld begon goed met een halve finaleplaats in Kuala Lumpur, maar mede door blessures moest ze toernooien laten schieten. Vorige week won de 22-jarige tennisster in Olomouc het dubbelspel, maar werd in het enkelspel al in de eerste ronde uitgeschakeld. Deze week zou ze in het Slowaakse Trnava spelen, maar meldde zich daar af met een polsblessure. Het volgende enkelspeltoernooi voor Krajicek zal waarschijnlijk de kwalificaties voor de US Open zijn.