Pieters: "Ik wil gewoon spelen"

Olga Kroeders

PSV-verdediger Erik Pieters is niet meer de onbetwiste nummer één op de linksbackpositie bij de Eindhovenaren. Desondanks gaat Pieters er van uit dat hij zondag speelt tegen AZ.

In gesprek met Algemeen Dagblad laat Pieters weten dat hij verwacht in de basis te staan tegen de Alkmaarders. "Linksback is mijn plek geworden en daar liggen ook mijn kansen bij het Nederlands elftal. Ik wil zondag gewoon spelen", aldus de international.

Bij PSV gaat Pieters de concurrentiestrijd aan met Abel Tamata. "Abel Tamata heeft het goed gedaan in de voorbereiding, heeft zijn visitekaartje afgegeven", aldus een lovende Pieters. "Ik blijf Abel helpen. Ook nu hij een concurrent is. Uiteindelijk telt alleen het belang van de club."

Erik Pieters kwam in de zomer van 2008 van FC Utrecht over naar PSV. Bij de Eindhovenaren speelde de linksback zich snel in het elftal van toenmalig trainer Huub Stevens. Ook onder Fred Rutten was Pieters de afgelopen seizoenen basisspeler, maar dat zou nu wel eens kunnen veranderen."