Game of the Decade-toernooi - Dag 18

Wesley Oudijk (Wessiej)

Vandaag dag achttien van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Blazblue: Calamity Trigger
Blazblue is een 2D-vechter waarin elke vechter de mogelijkheid heeft meerdere aanvallen en combinaties te maken. Alhoewel de game voor velen onbekend zal zijn is het een grote titel in Japan en is wereldwijd op vijf verschillende hardware-apparaten uitgekomen.

Devil May Cry
Devil May Cry kwam uit op de PlayStation 2 en het was direct een groot succes. Je speelde een man met wit haar en een lange rode jas en de bedoeling was om al het duivelse 'scum' te vernietigen. Dit doe je in dit spel met vreselijk zieke combo's met je zwaarden of pistolen. Devil May Cry had humor, goede gameplay, toffe combo's en Dante!

Ghotic
In 2001 kwam er een hele bijzondere RPG uit voor de pc, namelijk Gothic. Het was een donkere RPG die vooral geroemd werd om zijn goede verhaal en de interactie met de personages in het spel.

Kuru Kuru Kururin (GBA)
In deze puzzelgame moet je met een draaiend stokje door een doolhof naar de finish, zonder onderweg een muur te raken. De ruimtes zijn soms erg nauw, dus een goede timing is belangrijk. Het spel verscheen in 2001 voor GameBoy Advance.

Need for Speed Underground 2
Ook in deel twee van dit spel is het weer een en al straatracen. Je racet niet ondergronds zoals de titel doet vermoeden, maar het gaat om veel geld, mooie vrouwen en hele 'mooie' auto's. Door velen gezien als een van de beste Need for Speed-games.

Rock Band 3
Rock Band 3 is het vervolg op Rock Band 2. De game bracht twee nieuwe instrumenten in het spel. De Pro Guitar en de piano. De Pro Guitar had echte snaren en zodoende kon je een lied spelen alsof je het speelde met een echte gitaar. De piano was een miniatuur-versie van een keyboard. In plaats van snaren moest je nu toetsen aanslaan. Verder leek de game veel op zijn voorganger, wat zeker niet slecht was. Rock Band 2 was goed en Rock Band 3 ging gewoon een stapje verder.

Super Smash Brothers Brawl
Een nieuwe console van Nintendo kan natuurlijk nooit zonder een Super Smash Brothers. Voor de Wii kwam Super Smash Bros. Brawl uit, met onder andere Sonic en Snake! Het was weer vechten geblazen met deze titel. Veel Nintendo-figuranten kwamen er in voor en tot de dag van vandaag wordt Brawl door vele fightingfans nog gespeeld.

Uncharted 2: Among Thieves
Het vervolg op één van de beste spellen op de PlayStation 3. In dit deel ging je opnieuw op pad met Drake naar verre oorden en nieuwe mensen. De game zit vol met humor, actie en puzzelwerk.