Heidfeld: "Spa beslissend voor rest seizoen"

Peterselieman

Nick Heidfeld vindt dat de komende Formule 1-race op Spa-Francorchamps bepalend wordt voor de rest van het seizoen van Lotus Renault GP. Dan komt de Franse renstal met een grote update voor de R31. Gisteren viel de Duitser nog met een brandende auto uit op de Hungaroring.

"Als die updates niet werken, hebben we een probleem. Ik heb echt het gevoel dat het er wat dat betreft in Spa eindelijk van moet komen, want we roepen nu al een aantal races dat we weten waarom het slecht gaat en weer vooruitgang moeten maken," zei Heidfeld tegen Autosport. "We zijn vervolgens tijdens al die Grands Prix met allerlei kleine veranderingen aan de auto op de proppen gekomen, maar in België hebben we voor het eerst een echt grote update."

"We moeten in Spa de juiste weg weer inslaan, dus laten we maar op het beste hopen," zei Heidfeld die weet dat Lotus Renault GP een goede start van het seizoen meemaakte met twee podiumplaatsen, maar daarna voorbijgestreefd is door vele andere teams. Het team staat nog wel vijfde in de stand om het constructeurskampioenschap.