Estafetteloopsters naar WK atletiek

Stefan (sportfreak)

Technisch directeur Peter Verlooy heeft na afloop van de NK Atletiek in Amsterdam bekend gemaakt dat het vrouwen estafetteteam 4x100 meter geselecteerd is voor de Wereldkampioenschappen Atletiek in Daegu, Zuid Korea (27 augustus - 4 september 2011).

Het team had tijdens de EK Landenteams in Izmir, Turkije een tijd van 43,90 sec. gelopen en kwam daarmee vierhonderdste tekort voor de Atletiekunie-limiet van 43,86 sec. Het team haalde toen wel de internationale IAAF-standaard (precies 43,90 seconde). "We hebben hier te maken met een zeer talentvol jeugdig team, met juniorensprintsters als Jamile Samuel en Dafne Schippers. Ik zie het als een investering voor de toekomst en wil het licht voor hen nu al op groen zetten. Alle sprintsters hebben succesvolle maar zware jeugd- en neosenior-toernooien achter de rug en ik zou het onverstandig vinden in de laatste twee weken nog een limietenjacht in te zetten", aldus Verlooy.

De precieze samenstelling van het estafetteteam wordt in een later stadium bepaald. De limiettermijn voor de WK Atletiek sluit op zondag 14 augustus 2011. Maandag 15 augustus maakt de Atletiekunie het Dutch Athletics Team voor Daegu bekend.