Speelwijze N.E.C. spreekt huurling Ibrahim aan

Olga Kroeders

N.E.C. Nijmegen kan een nieuwe speler verwelkomen op het trainingsveld. Abdisalam Ibrahim wordt voor een jaar gehuurd van Manchester City.

De 20-jarige Somaliër met een Noors paspoort was de afgelopen dagen al op proef in Nijmegen. "Ik heb de afgelopen dagen een goed gevoel overgehouden aan N.E.C. Het voetbal wat hier gespeeld wordt spreekt me enorm aan. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik hier goed op mijn plaats ben om veel speelminuten te krijgen en het Nijmeegse publiek mooi voetbal te laten zien", zegt de middenvelder op de website van N.E.C.

Volgens technisch directeur Carlos Aalbers is de komst van Ibrahim het gevolg van intensief contract met Manchester City. "N.E.C. heeft de afgelopen tijd een goede relatie opgebouwd met Manchester City. Dit heeft onder andere geleid tot de komst van Abdisalam. We zijn blij dat hij zijn keuze op N.E.C. heeft laten vallen om de volgende stap in zijn ontwikkeling te maken."

Ibrahim kwam gisteren nog in actie tijdens een oefenwedstrijd van N.E.C. tegen Valenciennes. De middenvelder heeft nog een contract tot de zomer van 2014 bij Manchester City.