Thomas Acda en Joost Zwagerman zijn weer vriendjes

Redactie

Thomas Acda en Joost Zwagerman hebben hun ruzie bijgelegd. Naar aanleiding van een 'tactloze tweet' van Acda over de dood van Amy Winehouse, haalde Zwagerman fel uit naar de cabaretier in zijn column. Maar inmiddels hebben de twee elkaar gesproken en de strijdbijl begraven.

Acda noemde Winehouse via Twitter een 'arme sukkel'. Ook maakte hij een opmerking over haar bekende nummer Rehab, waarin de zangeres zingt dat ze niet naar een afkickkliniek gaat. Winehouse kampte met drank- en drugsproblemen en overleed vorige week zaterdag op 27-jarige leeftijd.

Zwagerman schreef vervolgens in de Volkskrant het niet bepaald eens te zijn met deze 'eigen schuld dikke bult' theorie. De schrijver bestempelt Acda tot 'goedgemutste hoofdschudder' die geen begrip heeft voor mensen die anders zijn dan hij.

Acda reageerde zondag via Twitter op de uitspraken van Zwagerman. "Dat u uit mijn tweets verkeerde conclusies trekt en die ook nog eens publiceert is uw zaak. Dat u niet even checkt wat ik bedoel neem ik u ook niet kwalijk. Het is een column en we brullen wat en sturen een factuurtje."

Ook legde hij uit dat 'arme sukkel' niet kwaad bedoeld was. Maar dat hij het jammer vindt dat iedereen danste op het nummer Rehab, maar niemand zag dat het een schreeuw om hulp was en iedereen profiteerde.

Even later laat Acda weten dat alles inmiddels weer koek en ei is tussen de twee. "Zo. Zojuist Joost Zwagerman gesproken. We zijn weer vrienden hoor. Denk ik. Ik ben vergevingsgezind. Einde onderwerp.