NAC wil Amoah liefst kwijt

Peterselieman

NAC Breda ziet spits Matthew Amoah het liefst deze transferperiode nog vertrekken. De club wil de aanvaller graag behouden, maar diens salaris van 500.000 euro per jaar en een contract dat nog tot 2013 loopt is voor de in financiële problemen verkerende club een zware last.

Vertrek van Amoah zou financiële lucht scheppen in Breda. "Dan komt er salarisruimte vrij, terwijl we de opbrengst van zijn transfer kunnen benutten om onze liquiditeitspositie te verstevigen. Door zijn salaris uit te sparen kunnen we een transfervrij speler aantrekken," zei algemeen directeur Ed Busselaar. Zaakwaarnemer Kees Ploegsma voegt er aan toe dat Amoah slechts enkele tonnen hoeft te kosten. "Hij is voor andere clubs betaalbaar, maar de exacte afkoopsom hangt af van welke club zich meldt en op welk moment."

Busselaar legt uit waarom er voor een variabele prijs is gekozen. "We willen voorkomen dat we tegen het einde van de maand augustus nog worden verrast door transfers. Dus vragen we meer voor Amoah naarmate de tijd vordert. Een bod hebben we trouwens nog niet op hem gehad, maar ik houd daar wel ernstig rekening mee."