Werder Bremen en Bayer Leverkusen blameren zich

Olga Kroeders

Werder Bremen heeft zich geblameerd in de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi. De ploeg van Thomas Schaaf ging met 2-1 onderuit bij Heidenhem, een ploeg die uitkomt op het derde niveau. Oud-Ajacied Markus Rosenberg bracht de club uit de Bundesliga nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft zorgden Marc Schnatterer en Christian Sauter binnen een minuut voor een sensatie.

Ook Bayer Leverkusen sneuvelde in de eerste ronde van de DFB Pokal. Eerstedivisionist Dynamo Dresden was na verlenging met 4-3 te sterk. Alexander Schnetzler maakte de winnende treffer. In de reguliere speeltijd scoorden Eren Derdiyok (2x) en André Schürrle voor Leverkusen en Robert Koch (2x) en Sebastian Schuppan voor Dresden.

Hamburger SV ontdeed zich ternauwernood van Oldenburg, dat op het vierde Duitse niveau uitkomt: 1-2. Mladen Petric maakte pas halverwege de tweede helft de winnende treffer. HSV-verdediger Heiko Westermann schoot de bezoekers al snel op voorsprong, maar Sebastian Ferrulli zorgde tien minuten voor rust voor evenwicht.

Kaiserslautern had geen enkele moeite met BFC Dynamo. Christian Tiffert, Ivo Ilicevic en Athanasios Petsos zorgden voor een 3-0 overwinning.

Markus Feulner had met een onvervalste hattrick een belangrijk aandeel in de 5-1 zege van FC Nürnberg op Arminia Bielefeld. De middenvelder scoorde drie keer op rij, nadat Tim Jerat van Bielefeld de score had geopend. In de tweede helft voerden Robert Mak en Tomas Pekhart de score nog op.


Werder Bremen en Bayer Leverkusen blameren zich (Foto: Novum)