Spaanse tennisfinale in Gstaad

Peterselieman

Het ATP-toernooi van Gstaad heeft zondag een geheel Spaanse finale. Marcel Granollers klopte Mikhail Youzhny zaterdag in drie sets en treft Fernando Verdasco in de eindstrijd. De Spanjaard was titelverdediger en landgenoot Nicolas Almagro in drie sets de baas op het Zwitserse gravel.

Granollers had ruim twee uur nodig om zich te ontdoen van Youzhny: 6-3, 3-6 en 6-2. De Russische nummer drie van de plaatsinglijst verloor de eerste set, maar herstelde zich en trok de stand gelijk in het tweede bedrijf. De 25-jarige Granollers (8) schakelde hierna een tandje bij en mag zondag proberen zijn tweede zege op de ATP Tour te pakken.

Verdasco had eveneens drie sets nodig tegen Almagro: 6-7 (2), 7-6 (2) en 6-3. Beide spelers hielden in de eerste twee sets hun opslag tot aan de tiebreak. Almagro won de eerste dik, maar moest in de tweede beslisser zijn meerdere erkennen in Verdasco.

Verdasco pakte een dubbele break voorsprong in het derde bedrijf. De nummer vier van de plaatsinglijst leverde vervolgens voor het eerst zijn eigen service in, maar trok de partij even later naar zich toe op de opslag van Almagro (1).


Spaanse tennisfinale in Gstaad (Foto: Novum)