Game of the Decade-toernooi - Dag 17

Wesley Oudijk (Wessiej)

Vandaag dag zeventien van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Bioshock
In de donkere en gevaarlijke wereld van Rapture ligt het gevaar om elke hoek en je zult je plasmids en wapens goed moeten leren te gebruiken tegen de Splicers en de zeer gevaarlijke Big Daddies. Een meeslepend verhaal in een mooi weergegeven wereld met een bijzondere sfeer. Dat zijn de redenen dat Bioshock niet op deze lijst mag ontbreken.

Deus Ex
Deus Ex is tot de dag van vandaag een bijzondere titel. De cyberpunk-achtige game is na al die jaren nog steeds zo leuk. Verschrikkelijk veel mogelijkheden, een goed verhaal en top gameplay. Het derde deel komt deze maand uit, deel één is nog steeds een topper van jewelste.

GoldenEye 007 Wii
GoldenEye 007 werd gezien als misschien wel de beste N64-game ooit gemaakt. Veel smeekbodes later kwam Nintendo in 2010 met een remake op de Wii. Die gameplay werkt na al die jaren nog steeds zo goed.

Kingdom Hearts
Wat krijg je als je Square-Enix mixt met Disney? Dan krijg je Kingdom Hearts. Een gigantische RPG met veel Japanse characters en...Disney-figuren! Lekker rammen met Mickey en schieten met Donald. Een luchtige maar toch ijzersterke RPG.

Need for Speed Hot Pursuit (2010)
Dat de serie Hot Pursuit nog steeds zo populair is hebben jullie gisteren gezien, maar dat dachten ze bij EA al lang. Daarom kwamen ze in 2010 met een nieuw deel van de Hot Pursuit-serie. Nog steeds zijn mooie auto's, een groot eiland en de politie actief, maar dan nu met nieuwe gameplaymogelijkheden en heerlijke graphics.

Rise of Nations
Een van Big Huge Games grootste titels kwam in 2003: Rise of Nations. Deze heerlijke strategie-game ging ook echt om de 'Rise of Nations'. Als een van de achttien volkeren moest je de wereld veroveren. De Nederlanders kwamen helaas pas later met een expansionpack uit.

Super Smash Bros. Melee
Stop alle bekende Nintendo-figuren in een doos, gooi er wat platformen en leuke wapens bij en je hebt een aardig idee van wat super Smash Bros. Melee inhoudt. Het spel is een goed geslaagd vechtspel om met vrienden op de bank te spelen. Het spel verscheen in 2002 voor de GameCube en was het vervolg van Super Smash Bros. voor Nintendo 64.

Tribes 2
Een van de populairste onlinegames die vaak wordt vergeten moet wel Tribes 2 zijn. De serie had revolutionaire gameplay, en voor de tijd mooie graphics. Wie wil niet schieten met robots met jetpacks? Precies.