Perez als trainer terug bij Ajax

Olga Kroeders

Kenneth Perez keert komend seizoen terug bij Ajax. In het kader van de trainerscursus oefenmeester 2 & 3 gaat de Deen Michel Kreek assisteren bij de C1 van de Amsterdammers.

Perez gaat deze taak combineren met zijn werk voor Eredivisie Live. De voormalig spelmaker van onder meer Ajax, FC Twente en AZ wordt van die zender komend seizoen het nieuwe gezicht. De Deen heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat dat journalistieke wereld hem trekt. Daarnaast blijkt er eventueel dus ook een trainer in Perez schuil te gaan.

''Het trainersvak heeft me gegrepen. Voor de toekomst zie ik voor me dat ik doorga als trainer.'' Arnold Bruggink, die naast Perez en Mario Been de derde vaste analist wordt bij Eredivisie Live, gaat stage lopen bij de C1 van FC Twente. Hij volgt samen met Perez de trainerscursus.

Perez kwam als speler twee korte periodes uit voor Ajax. In 2007 verliet hij de ArenA al na één seizoen om naar PSV over te stappen, maar al na een half jaar keerde hij terug. Zijn terugkeer was niet van lange duur, want een half jaar later zette toenmalig Ajax-trainer Marco van Basten hem uit de selectie, waarop Perez naar FC Twente vertrok. Bij die club nam hij met de landstitel afscheid als speler.