Park wil graag bijtekenen in Manchester

Olga Kroeders

Ji-Sung Park is niet altijd van een basisplaats verzekerd bij Manchester United, maar de Zuid-Koreaan heeft het naar zijn zin en wil zich graag langer binden aan de club.

Park kwam in 2005 over van PSV en had even de tijd nodig om te wennen bij United. De Zuid-Koreaan is niet altijd zeker van een basisplaats, maar maakt toch behoorlijk wat speelminuten bij de Engelse recordkampioen. Park heeft in die minuten laten zien van waarde te kunnen zijn en daarom kan de middenvelder binnenkort voor twee jaar bijtekenen.

Dat ziet Park wel zitten. "Het aanbod ligt op tafel, dus hopelijk kunnen we het snel afronden", zo laat hij weten aan Sky Sports News. "Ik blijf zeggen dat ik nog veel jaren bij Manchester United wil blijven." De middenvelder kon in eerste instantie moeilijk aarden in Manchester en er werd door sommigen al sceptisch gereageerd op de komst van Park. Zo werd er gezegd dat de Zuid-Koreaan alleen maar binnen is gehaald om voor een marketingstunt in Azië, waar zijn shirt veel werd verkocht.

Park trok zich echter niets aan van het cynisme. "Het deed geen pijn. Het was mijn eerste jaar en misschien dachten ze dat een Aziatische speler niet meekon in Europa. Ik heb bewezen dat dat een foute gedachte was en daar ben ik erg blij mee. Ik heb laten zien dat ik mee kan in het Europese voetbal."