Konami brengt El Shaddai in Europa uit

Pheno

Konami Digital Entertainment GmbH maakt bekend dat zij optreden als Europese distributiepartner van UTV Ignition Entertainment voor de nieuwe actietitel, El Shaddai: Ascension of the Metatron die 8 september wordt uitgebracht. Het spel komt uit voor PlayStation 3 en Xbox 360.

"We zijn verheugd om zo'n sterke actietitel toe te kunnen voegen aan onze portfolio en te werken met een duidelijk getalenteerd team zoals UTV Ignition", aldus Kunio Neo President van Konami Digital Entertainment GmbH. "El Shaddai: Ascension of the Metatron is een kleurrijke onderhoudende actietitel die de spelers zal verrassen en we zijn ook blij dat wij een titel van dit kaliber uitgeven".

"Dat Konami in dit project is ingestapt als partner, is erg belangrijk voor ons", aldus Vip Patel, Sales Director van het UTV Ignition Entertainment. "Ze hebben een neus voor goede, originele titels en El Shaddai: Ascension of the Metatron valt zeker in die categorie. We kijken uit naar de samenwerking in het traject naar de releasedatum op 8 september. We zijn ervan overtuigd dat we straks gamers zullen imponeren met wat simpelweg een van de mooiste en meeslepende games van dit moment is".

Het verhaal gaat over een eenzame strijder, Enoch, die belast is met het redden van de mensheid. De game speelt zich af in een wereld van chaos, waar een aantal engelen, genaamd de Grigori, de scepter zwaaien. Deze engelen dienden God in een ver verleden en deze hemelse wezens waakten over de mensheid. Maar al snel vallen zij ten prooi aan de verleidingen en moeten zij de Hemel verlaten om tussen de mensen op aarde te leven.

Nadat de Hemelse Raad zag wat voor een kwalijke invloed de Grigori's hebben op de mensheid en hoe zij een godslasterlijk monument, de Toren van Babel, ter meerdere eer en glorie van zichzelf oprichten, besluit zij de Aarde te zuiveren door middel van een grote zondvloed, waardoor de mensheid en de gevallen engelen zullen worden weggevaagd. Enoch wil dat de Aarde gespaard blijft en vraagt of hij de Gevallen Engelen mag inrekenen. Zo begint de speler aan zijn queste om de mensheid te redden. Lees ook onze preview.

El Shaddai