Game of the Decade-toernooi - Dag 12

Stefan (Nebo)

Vandaag dag twaalf van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Battlefield 1942
First Person Shooter gezet in Tweede Wereldoorlog. In de game kan je voertuigen besturen zoals helikopters, jeeps en zelfs tanks. BF42 was de grote concurrent van Call of Duty in de tijd en overtrof zijn collega op meerdere fronten.

Darksiders
In Darksiders besturen spelers War, één van de vier ruiters van de apocalyps. Hij hoort noch bij de hel, nog bij de hemel en komt naar de aarde om hier orde te scheppen in de oorlog die gaande is. Darksiders verraste gamers met gameplay die een combinatie bood van games als Zelda en God of War. Binnenkort verschijnt het tweede deel.

Gitaroo Man
Muziek kun je als wapen gebruiken. In Gitaroo Man moet je op de maat van de muziek de bijbehorende knoppen indrukken en bewegingen maken om een tegenstander te verslaan. Het spel verscheen in 2002 voor PlayStation 2 en kreeg in 2006 een vervolg op PSP.

Jak & Daxter
Het begin van een ijzersterke trilogie voor de PlayStation 2. Wanneer Daxter in een bad met dark eco valt, verandert hij in een wezel. Jak & Daxter gaan op pad op zoek naar een oplossing en vinden gaandeweg een groter probleem. De game onderscheidt zich van de twee vervolgen, waar wapens en voertuigen de overtoon hebben.

Myst III
Het derde deel van de Myst-serie verscheen op maar liefst vier compact discs voor de PC en Mac. Later verscheen de point & click-game ook op de PlayStation 2 en Xbox. Je bezoekt verschillende eeuwen en ontdekt alle geheimen die de wereld te bieden heeft.

Red Dead Redemption
Grand Theft Paard, dat beschrijft Red Dead Redemption in een notendop. Rockstar bracht GTA naar het wilde westen. Een grote open wereld met woestijnen, bossen en kleine stadjes waarin je kan doen en laten wat je wilt. De game bevat een interessante versie op bullet-time en de vele random-events zorgen ervoor dat er altijd wel wat te doen is.

Super Mario Galaxy
Mario tart de zwaartekracht in dit eerste, grote avontuur op de Nintendo Wii. Het hoofddoel is nog steeds het verzamelen van sterren en uiteraard is Bowser de grote boosdoener in dit avontuur. De game scoorde vele game of the year-awards in 2007 en is daarom een geschikte deelnemer binnen deze competitie.

TimeSplitters 2
De tweede game van de trilogie die nog altijd om een uitbreiding schreeuwt. Ontwikkelaar Free Radical Design zet een sterke shooter neer die zichzelf niet al te serieus neemt. Vooral de multiplayer-modus was erg geliefd onder de gamers. De multiplayer bood vele verschillende karakters van alle soorten en maten.