Janko: "Co enige reden dat ik hier nog ben"

Jeffrey

Marc Janko mocht begin deze zomer vertrekken bij FC Twente, maar de komst van Co Adriaanse heeft daar verandering in gebracht. Dinsdag toonde hij zijn waarde voor de club.

De duurste aankoop aller tijden van FC Twente scoorde twee keer tegen het Roemeense FC Vaslui in de voorronde van de Champions League. Door de 2-0 zege heeft de eredivisionist een grote kans op plaatsing voor de volgende kwalificatieronde. "De enige reden dat ik nu nog bij deze club ben, is de komst van Co Adriaanse. Hij is de sleutel geweest om toch te blijven", zei de Oostenrijker na afloop van de wedstrijd tegen De Telegraaf.

"Sommige mensen in de club waren niet zo positief over mijn prestaties en wilden me niet houden", vervolgde Janko. "Ik noem geen namen. Maar het was niet de vorige trainer, het waren beleidsbepalende mensen. Toen kwam Adriaanse als trainer en hij wilde mij er juist per se bij houden."

Ook de beleidsbepalers gingen toen overstag. "Ik heb gemerkt dat het snel kan veranderen in het voetbal. Daar heb ik niet echt moeite mee. Zo is het voetbal", aldus de spits, die bij Red Bull Salzburg al eens samenwerkte met Adriaanse.